Nieuws

Interview Brita Santing, Chef de Clinique

Brita Santing is naast tandarts ook Chef de Clinique van het tandartsencentrum. Een deel van haar tijd besteedt ze daarom aan organisatorische- en beleidszaken, maar het grootste deel van de week behandelt zij patiënten. Lees meer over de reden waarom zij voor het tandartsvak heeft gekozen en over haar specialisaties.  

“Zoals eigenlijk iedereen heb ik voor het eerst kennisgemaakt met het werk van de tandarts vanuit de behandelstoel. In mijn geval ben ik altijd uitgebreid behandeld, waarbij er eerlijk gezegd wel het nodige is misgegaan. Of dat voor een extra motivatie heeft gezorgd om zelf tandarts te worden? Ja, ik denk wel dat het extra motiverend heeft gewerkt. Die keuze voor het tandartsvak kwam overigens veel later, want in eerste instantie wilde ik geneeskunde studeren. Maar uiteindelijk vond ik dat een té theoretische studierichting, en merkte ik dat ik meer iemand van de praktijk ben.”

“In 2015 ben ik afgestudeerd en ik heb daarna eerst twee dagen bij het Tandartsen Centrum Deventer en twee dagen binnen een kleine praktijk gewerkt. Het werk in een grotere praktijk beviel me beter. Je hebt meer contact met collega’s, wat ik heel waardevol vind en de mogelijkheden op het gebied van scholing en apparatuur zijn veel groter. We hebben hier allemaal ons specialisme – voor mij zijn dat wortelkanaalbehandelingen – en dat betekent dat we minder naar buiten ons centrum moeten doorverwijzen. We hebben veel onderdelen van het vak in eigen huis.”

“Sinds 2020 ben ik hier ook Chef de Clinique, dat betekent dat ik een klein beetje tijd heb ingeleverd om aan algemene zaken te besteden, maar het vak waar ik heel bewust voor gekozen heb, maakt het grootste deel van mijn werk uit. Gelukkig maar, ik zou niet anders willen.”