Beugel

Beugel Invisalign

Een beugel helpt om scheve tanden recht te zetten of een verkeerde stand van de kaak te verbeteren. Een recht gebit ziet er natuurlijk mooier uit, is beter te verzorgen en er is beter mee te kauwen. 

Dankzij Invisalign heeft u straks een perfecte lach door een beugel die nauwlijks zichtbaar is. Je invisalign behandeling bestaat uit een reeks van nagenoeg onzichtbare, uitneembare ‘aligners’ dit zijn een soort hoesjes die je om de week vervangt voor een nieuwe set. Hieronder leggen wij u uit hoe het werkt en waar u rekening mee moet houden.

Voordat je start met Invisalign wordt er een scan gemaakt van uw gebit. Hierna wordt door Ivisalign een digitale 3D-video ontwikkeld. Hierin maakt de tandarts in samenwerking met Invisalign het volledige behandelplan. Wanneer de 3D-video klaar is, ziet u in een korte video hoe uw tanden verplaatsen van de oorspronkelijke positie naar de gewenste positie. U ziet het eindresultaat van de behandeling dus al voordat u bent gestart!
Wanneer u en uw tandarts akkoord zijn met het plan en het eindresultaat, wordt een reeks doorzichtige aligners op maat gemaakt, specifiek voor uw gebit. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, verschuift uw gebit, stapje voor stapje, naar de gewenste positie die de tandarts heeft voorgeschreven. U zult ongeveer elke 4-8 weken bij uw tandarts langsgaan om de vootgang te contoleren en nieuwe aligners te ontvangen.

Voor eventuele vragen over kosten en vergoedingen neem gerust contact op met de praktijk voor verdere informatie.