Bleken

Bleken

In de loop van uw leven kunnen uw tanden verkleuren. De kleur van uw tanden is genetisch bepaald en dat geldt ook voor de verkleuring die optreedt naarmate u ouder wordt. Maar tanden kunnen ook verkleuren door factoren van buitenaf, zoals roken, thee en koffie of voeding. Met tandpasta kunt u wel de aanslag verwijderen, maar het witter maken van uw tanden kan alleen door bleken.

Veel verkleuringen zijn door middel van bleken te verhelpen. U krijgt dus weer een stralende glimlach.

Zo werkt bleken

Tanden bleken kan door middel van op maat gemaakte malletjes gevuld met speciale bleekgel. Zo’n behandeling met bleekgel is makkelijk, veilig en vrijwel pijnloos. Maar het is wel belangrijk dat u deze behandeling uitvoert onder toezicht van uw tandarts. Koop liever geen universele bleekkits bij willekeurige verkooppunten of via het internet, die kunnen schade aan uw tanden veroorzaken.

Voor een behandeling maken wij eerst een kostenbegroting, waarmee u bij uw zorgverzekeraar kunt informeren of u voor vergoeding in aanmerking komt. Er zijn diverse aanvullende verzekeringspakketten die het bleken van tanden vergoeden.