Mondhygiëne

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne vormt de basis voor een gezond gebit. Onze mondhygiënisten en preventie-assistentes proberen door een zorgvuldige behandeling en duidelijke instructies uw tandvlees en tanden gezond te houden. Want ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen!

Gewoon gaaf

Wij werken met de door het Ivoren Kruis ondersteunde methode Gewoon Gaaf. Deze methode is er op gericht om de gebitten van jongeren van 0 tot 18 jaar vrij van gaatjes te houden. Gewoon Gaaf laat ouders en kind zien wat zij zelf kunnen doen om gaatjes te voorkomen. Goed poetsen is natuurlijk belangrijk, maar ook verstandig eten en drinken maakt onderdeel uit van de Gewoon Gaaf- methode. Het beste resultaat behaalt u als u met uw kind komt direct na het doorbreken van de eerste tanden, doorgaans tussen de 6 en 12 maanden.

Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland blijkt dat het volgen van Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten (‘gaatjes’) kan leiden. Als u met uw kind onze praktijk bezoekt zal uw behandelaar er alles over vertellen.